Keuken optimalisatie

Als je in de keuken komt heb je het vaak gehoord: de “mise en place” en chefs herhalen het vaak om te benadrukken hoe belangrijk het is om al je ingrediënten klaar te hebben voordat je gaat koken, maar daarvoor is tegenwoordig bijna geen tijd meer door gebrek aan koks, tijd en aan organisatie talent.

De juiste chef vinden is moeilijk. Een goede kok betekent niet alleen goede kookvaardigheden en de juiste technieken gebruiken welke noodzakelijk zijn, maar dat geldt ook voor planning, kostprijsberekening, boekhouding, logistiek, eventueel management, klantenservice.

Een goede professionele keuken bestaat niet alleen uit het hebben van goede materialen, een degelijke keuken en goede producten maar het belangrijkste is nog wel de organisatie die er in een professionel keuken moet zijn. Hier ontbreekt het regelmatig aan. Doordat er op dit moment een schreeuwend tekort is aan koks en daardoor komt ook de organisatie in het gedrang. "Omdenken" is een van de specialiteiten van F&B Solutions, niet altijd de gebaande paden blijven bewandelen, maar kijken hoe je effectiever kunt werken met een tekort aan koks.

Neem tijd om je keuken te organiseren en je bespaart zo talloze uren en euro’s. Huur F&B Solutions in en laat me met een frisse blijk naar uw organisatie kijken. Laat F&B Solutions de lay-out, het menu, de uitrustingen en de benodigdheden specificeren en eventueel opnieuw ontwerpen. Leg de inkoop en de calculaties opnieuw onder een vergrootglas. Kijk naar de leveranciers met wie u werkt, de bevoorrading en de bestellijsten. Je kunt beginnen met F&B Solutions je bedrijf weer op te zetten als een nieuw bedrijf, waarbij je als restaurant of hotel profiteert van de ruime ervaring en expertise van F&B Solutions.

Wij leiden je graag rond bij een van onze afgeronde projecten zodat je met eigen ogen kan zien hoe F&B Solutions werkt.