Siroop van vlierbessenbloesem

Heerlijk.....eindelijk mooi weer. Het seizoen om naar mijn (volks)tuin te gaan is weer aangebroken. Heerlijk tuinieren en genieten van het planten van de vele soorten groenten en fruit, maar ook van de vossen, reeën en vogels die rond te tuin lopen en vliegen.

Dit jaar gaan we weer eens voor de kolen. Helaas was het vorig jaar in het begin van het seizoen te nat en waren alle kolen al opgegeten door de slakken, maar we proberen het dit jaar weer. Wat we ook weer gaan maken is vlierbessenbloesem siroop. Heerlijke smaak, zeker in combinatie mat limoen en sinaasappel. Hieronder het recept en de uitwerking.

Veel plezier met maken.

INGREDIËNTEN: 1 kg vlierbloesem zonder de stelen 1,1 kg bio rietsuiker p/ltr water 1 st vanillestokje 2 st lime zest 20 gr citroenzuur (voor een langer houdbaarheid) Gebruik alleen schermen met mooie open bloesem. Zorg dat er niet teveel stuifmeel op zit. Haal zoveel mogelijk de stelen van de bloesem. Doe nu alle bloesem in een grote pan en Voeg het water toe zodat de bloesem helemaal onder water staan. Dek nu af en laat het mengsel 24 uur op een koele plek staan. Giet het mengsel door een fijne zeef en daarna door een zeefdoek. Het mengsel wordt door de stuifmeel niet helemaal helder. Voeg nu de suiker, vanille en limoen toe en verhit het tot ongeveer 80 graden. Voeg nu de suiker toe en roer tor hetbis opgelost. Roer nu eventueel het citroenzuur erdoor tot het is opgelost. Citroenzuur zorgt voor een frisse smaak en lange houdbaarheid. Laat nog een uur zachtjes doorkoken tot er een mooie dikke siroop ontstaat. Koel af en toe in flessen. Bewaar in de koeling! Tip: -Gebruik de nog niet geopende bloesems om er "kappertjes" van te maken! -Je kunt eventueel ook rozenblaadjes, kaneel, kruidnagel, ijzerkruid, enz toevoegen.

Recent Posts

Stay Up-To-Date with New Posts

Search By Tags

Er zijn nog geen tags.