top of page
Een horecabedrijf opstarten?

Een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, camping of café beginnen is een  droom van velen. Vraag aan horecamensen hoe ze hun toekomst voor zich zien, dan is het standaard antwoord dat ze een eigen restaurant willen beginnen. Maar hoe mooi het ook lijkt, er komt veel kijken bij het opstarten van een bedrijf.

 

Mensen weten vaak niet wat ze te wachten staat. Zeven dagen per week meer dan tien uur per dag aan het werk, wisselen zich af met periodes dat er geen gasten komen. Maar niet alleen de lange dagen breken veel startende horecaondernemers op. Je bent namelijk behalve eigenaar, ook amateurpsycholoog,  EHBO-er, motivator, boekhouder, maître, chef, barkeeper, manager, en productontwikkelaar, om maar een paar functies te noemen waar je niet voor had gekozen.

 

Je kunt jezelf een paar helpende vragen stellen: Als ik gast was, waar zou ik dan blij van worden? Waar zouden mijn vrienden naartoe gaan? En waarom vinden ze het daar zo leuk? Maar daar houdt het ook wel bij op. Om je concept verder vorm te geven, kan ik met je meedenken en je adviseren. Door onze ruime ervaring met het opstarten van restaurants, theaters en hotels , denken we altijd een paar stappen vooruit.

Dit kunnen we voor je doen

Wil je een restaurant openen?

F&B Solutions helpt je met het ontwikkelen en commercieel maken van jouw idee tot een solide plan, waar je nog jaren op verder kunt bouwen. Wij staan je bij met het creëren en optimaliseren van het restaurantontwerp, het calculeren van de menu’s en het inhuren van personeel. Als je moeite hebt met menuselecties en –design, slimmer wil kijken naar kostenbesparing, of het werven van nieuw talent lastig vindt, kan F&B Solutions je als horeca-expert bijstaan. Maar ook het tekenen van een keuken hoort bij de mogelijkheden. Ik kijk door de bril van een chef en niet door die van een keukenverkoper.

 

Besparen! 

Een extra paar ogen is nooit weg en een frisse blik helpt je een plek te creëren waar mensen graag (blijven) komen. Als er een keer verlies wordt gedraaid, is de oorzaak niet altijd eenvoudig te achterhalen. Met ons talent voor budgettering weten wij in welke richting we moeten zoeken. Ook kan F&B Solutions je helpen met timemanagement en een betere routing. Allemaal zaken die op de lange termijn veel opleveren of je veel geld kunnen besparen in de opstartfase.

Culinaire start-up

Culinaire ontwikkelingen:

  • Menu-ontwikkeling, uitwerkingen, calculatie en fotografie;

  • Culinair conceptontwikkeling: healthy, vegetarisch, vegan, etc;

  • Gepersonaliseerde menu’s op maat;

  • Personeelstrainingen;

  • Keukenontwikkeling: tekeningen maken, materialen uitzoeken, etc;

  • HACCP-ontwikkeling, -training en –uitwerking;

  • De juiste leveranciers, grootkeukenbouwers en schoonmaakbedrijven vinden.

  • Besparing voor de opdrachtgever op kosten van een chef en/of  restaurantmanager door korter voor opening personeel aan te hoeven nemen.

Wij leiden je graag rond bij een van onze afgeronde projecten zodat je met eigen ogen kan zien hoe F&B Solutions werkt.

bottom of page